2011-06-27 15:37:43• hírek • Szatmár.ro

Ketten szültek otthon

Két kismama is otthon adott életet a gyermekének Szatmár megyében az elmúlt hétvégén - tájékoztatta portálunkat Constantin Demian, a megyei kórház sajtóreferense.

Nem unatkoztak az orvosok és nővérek az elmúlt hétvégén a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályán: péntek esetétől hétfő reggelig 389 személyt, köztük 114 gyermeket láttak el a szakemberek.

Június 24-27. között 16 gyerek született Szatmárnémetiben: nyolc kisfiú és nyolc kislány, ketten közülük azonban otthon jöttek a világra. A szülést követően az anyukákat és a csecsemőket beszállították a megyei kórházba, az egészségügyi intézmény jelentése alapján mindegyikük jól van.

Ezen a hétvégén is többen kíséreltek meg öngyilkosságot: egy tizenhét éves vetési fiatal, valamint egy hatvan és egy 63 éves nő. A fiatalkorú és a 63 éves asszony gyógyszerekkel próbált meg véget vetni az életének, míg a hatvanéves nő, feltehetően erősen ittas állapotban, marószódát ivott. A gyors beavatkozásnak köszönhetően azonban sikerült megmenteniük a páciensek életét: a két asszony jelenleg is a kórházban fekszik, míg a tizenéves elhagyhatta a kórházat.

A sürgősségi osztályon a hétvégén a fentebbi eseteken kívül elláttak nyolc bántalmazott személyt, hat közúti balesetben megsérült embert, ketten alkoholkómában kerültek a sürgősségire, nyolc személyt kellett kullancscsípés miatt ellátni, hatan pedig rovarcsípés miatti allergiás reakciókkal szorultak sürgős beavatkozásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: